GIFT IDEA? CLICK HERE FOR MORE INFO
I LOVE FREE STUFF blog is free but there are several costs involved such as time, energy, money, support, storage, etc. Show your support for monolog.dalam and help keep this blog going by donating:

[via Paypal]

or you can just simply click any ads in this blog [nuffnang]
Thank you.
(^_________^)

Thursday, June 30, 2011

sew love first giveaway


open to both blogger and FB user

deadline: 28 July 2011

NADIA'S LUCKY DRAW


tag:
fatin
stella

tarikh tutup: 6th July 2011

Wednesday, June 29, 2011

Jom Join Giveaway: Ziesalikan!! saya nak CANTIK!!!


Kebaikan Susu Ibu (Untuk Bayi)
1. Susu ibu adalah makanan terbaik untuk bayi
  • ia mengandungi kesemua nutrien yang diperlukan untuk tumbesaran dan perkembangan otak bayi 
  • mudah hadam
  • sentiasa tersedia pada suhu yang tetap
  • bayi yang menyusu susu ibu sepenuhnya dari lahir sehingga 6 bulan yang perama mempunyai tumbesaran yang baik dan sihat
2. Susu ibu memberi perlindungan kepada bayi
  • kolostrum, susu ibu permulaan yang dikeluarkan pada hari pertama sehingga ke hari ketiga mengandungi antibodi (IgA) yang dapat melindungi bayi daripada jangkitan kuman dan alahan
  • mengurangkan risiko pencemaran dibandingkan dengan penyusuan secara lain
Kebaikan Susu Ibu (Untuk Ibu)
  • mengeratkan kasih sayang antara ibu dan anak
  • membantu mengecutkan rahim dan mengelakkan tumpahan darah
  • mengurangkan risiko mendapat kanser payudara dan ovari
  • mempercepatkan proses pengurangan berat badan jika disertai dengan senaman
  • penyusuan ibu sepenuhnya boleh menjarakkan kehamilan
Kepentingan Penyusuan Susu Ibu Sebaik Sahaja Dilahirkan
  • sebaik sahaja bayi dilahirkan anada patut memegang bayi anda dengan rapat. Sentuhan kulit bayi dan anda dalam masa 1 jam yang pertama selepas kelahiran selama sekurang-kurangnya 10 minit akan mengeratkan hubungan anda
  • ini penting untuk memulakan proses pengeluaran susu
  • rootingreflex (mencari-cari payudara) dan gerak balas hisapan kuat dalam masa 1hingga 2 jam pertama. bayi paling peka pada keadaan sekelilingnya pada ketika ini
  • bagi ibu, hubungan ini mendorong rasa kasih sayang bagi meneruskan penyusuan lebih lama
Kepentingan Penyusuan Susu Ibu Secara Eksklusif
  • susuilah bayi anda dengan susu ibu sahaja dariahir sehingga ia berusia 6 bulan yang pertama
  • susu ibu mengandungi cukup air. tiada minuman dan makanan tambahan diperlukan oleh bayi sebelum ia berumur 6 bulan
  • bayi anda tidak memerlukan puting tiruan atau pacifier
  • susuilah bayi anda kerap sekurang-kurangnya 8 hingga ke 12 kali dalam sehari termasuk penyusuan malam
  • makanan pelengkap hanya perlu diberikan apabila anak anda mencecah umue 6 bulan bagi memastikan tumbesaran yang baik
  • teruskan penyusuan susu ibu sehingga anak anda berumur 2 tahun

tag:
fatin
faiq roslan

tarikh tutup: 18 Julai 2011

contest baju raya free


baju raya.baju raya. baju raya

tag:
fatin 
stella

tarikh tutup: 8 Ogos 2011



passport holder w/ rose details.
P.E.R.F.E.C.T. for this
> my passport (*_____*)" <


Deadline: 2nd July 2011

AKU NAK MENANG CONTEST TAYANG GIGI


#gambar#

tag:
fatin cute!

tarikh tutup: atas budi bicara tuan punya blog

My Secret Wish from Almari Si Pari-Pari


perfume kegemaran saya: The Body Shop Vanilla!
saya suka minyak wangi ni sebab bau dia macam kek. kalau kawan yang tak biasa dengan saya mesti dia cakap, saya baru buat kek baking segala bagai. rasa macam bangga. mustahil la korang pun tak rasa macam ni. rasa macam suri rumah yang baik kan. layak jd ibu mithali ni. hah~!
[damn my maternity feeling]

tarikh tutup: 30 Jun 2011

1st GA RIENA & IBU


tag:
fatin

tarikh tutup: 30 Jun 2011

Contest Aksi Si Cilik


#gambar#
[dah..dah..kaklong pergi sana main jauh-jauh. Daniel busy ni]
nak hadiah ni!

tag:
fatin
faiqroslan
hazwan

tarikh tutup: 22 Julai 2011

Tuesday, June 28, 2011

Jom Join Giveaway Gadis Desa


tag:
fatin
faiq roslan
*tiada lain dah*

tarikh tutup: 31 Julai 2011

Give Away Button CWL


tarikh tutup: atas budi bicara tuan punya blog.

Contest SHAWL | Shawl Cantik Untuk di Menangi!!


sebab nak shawl, sebab saya nak pakai shawl~~hah!
saya pakai shawl macam mak nenek
(*_____*)
ntah apa pesen pun tak tau, tapi kalut nak pakai gak
eh.jap.ni shawl ke ape?
*tingtong*

#tgok ni gambar masa muda-muda


tarikh tutup: 13 Julai 2011

Contest Blog Saya Comel


*comel*

tarikh tutup: 17 Julai 2011

contest! nak perfume lancome free tak?


slogan
blog poyoness best sebab
fuiyo~ ad GA tresor
*jujur*

tag:
fatin
faiqroslan
hazwan

Tarikh Tutup: 1 Julai 2011

:: GiveAway CikArda,lah..!seghonok,peah!!! ::



tag:
fatin
faiq roslan
*memang dah takde lain dah*

tarikh tutup: 30 Jun 2011

Contest Crazy Picture by IlaVanilla


#gambar paling gila saya#
[tak payah buat-buat.memang gila pon]

tarikh tutup: 31 Julai 2011

saya nak hadiah


seronok tau dapt hadiah
*surprise*
(*______*)

tag:
fatin
faiq
hazwan

tarikh tutup: 30 Jun 2011

SALWAISMAIL.BLOGSPOT.COM GIVEAWAY


hadiah 1st
2 helai t-shirt Padini

hadiah 2nd
Sehelai t-shirt Padini

hadiah 3rd 
Sehelai Baju Kurung Cotton

kenapa perlu pilih saya sebagai pemenang?
bestnya kalau dapat baju kan, apatah lagi baju kurung saiz M.
*gemok (X____X)*
raya pun dah nak dekat ni
harap-harap cik salwa bermurah hati la nak bagi saya baju kurung
nescaya tidak disia-siakan
hohoho
v(^_____^)v

tag:
fatin
faiq roslan

tarikh tutup: 25 Julai 2011

ADC & FN GIVEAWAY


tag:
fatin 
faiq roslan 
qushaiey

tarikh tutup: 24 Ogos 2011

Beba Opening Give Away Contest


tag:
fatin

tarikh tutup: 23 Julai 2011

~ 1st Cemmomile Craft Giveaway ~


tak nak join pun tak pe
boleh beli keychain, artcraft segala bagai
murah tau
tak percaya, klik kat sini

tag:
fatin 
faiq roslan
nana

tarikh tutup: 18 julai 2011

Munnafendy 1st GA

klik di sini untuk join :]
apa yang menarik tentang blog saya?
XXX takder XXX
blog ni khas untuk contest-giveaway, blog personal kat tempat lain and tak banyak entry pun; kalau ada pun entry boring-boring je. cakap pasal diri sendiri. tak ada gosip-gosip hangat pun.
*negatif.negatif.negatif*
blog contest ni baru 2 hari je pun
(*____*)
kalau nak follow; sudi-sudikanlah
*peace*

tag:
fatin 
faiq roslan

tarikh tutup: 30 Jun 2011

give away duo by duniaku dan hatisamronkin


tag:
fatin dan buah hati bliau faiq roslan

tarikh tutup: 31st July 2011

Acu Oyak


saranan saya:
kalau ada header mesti best kan
*cakap orang. saya sendiri pun takde (>.<)"*
tulisan kena besar sikit kot
[saya buta]

tarikh tutup: 28 Julai 2011

Monday, June 27, 2011

ninie azriena 1st giveaway: kau muzik dihatiku


#nak tuju lagu lama je
Through The Rain by Mariah Carey


kalau saya sedih, down, PMS segala macam 
saya dengar lagu ni saya jadi
semangat
memanglah video clip ni pasal dia kahwin lari ke ap sgala bagai
*kids, jgn lari pi lombok*
tapi in my point of view:
yeah~~i can make it through the rain!
tak kesahlah apa pun rintangan

tag:
fatin
hazwan

tarikh tutup: 30 Julai 2011

Reddish GiveAway : Saya Nak Sarawak Souvenir!


dapat goodies dari Sarawak!

tarikh tutup: 30 Jun 2011

4th Giveaway ilovecontestblog!


tag:
fatin
hazwan

penaja:



tarikh tutup: 30 Jun 2011

Contest Blog Paling Comel


tag: 
fatin
hazwan
khai

tarikh tutup: 1 Julai 2011

"ME AND IMAN SUPPORT UNICEF GIVEAWAY CONTEST"




"Semua kanak-kanak dilahirkan dengan hak yang sama rata. Tidak kiralah dari kumpulan etnik, negara mereka dilahirkan, sama ada lelaki mahupun perempuan, kaya mahupun miskin, dilahirkan dengan kecacactan mahupun membawa virus HIV, semua kanak-kanak ini perlu diberikan peluang yang secukupnya untuk menjadi seorang insan yang berguna untuk masyarakat, dan diberikan hak untuk kehadapan dan didengari.

Dalam realiti kehidupan membawa anda meneliti alam kanak-kanak dan remaja di Malaysia dan dimana sahaja komuniti mereka berdiri.  Mempelajari tentang cabaran mereka harus tempuhi seperti mana impian dan harapan yang mereka harapkan untuk menlindungi hak mereka didalam dunia yang dipenuhi kemiskinan, kekejaman dan juga AIDS"

tarikh tutup: 5 July 2011

::iklan::
untuk bacaan tambahan tentang kanak-kanak dan mangsa HIV dan AIDS
layari laman ini:
dan blog Chairpersonnya:

Terima Kasih ;]

SUNSHINE SMILE CONTEST STARTS NOW



Seperti yang dijanjikan, SUNSHINE SMILE CONTEST akan bermula HARI INI iaitu pada 22 Mei, 2011. HADIAH UTAMA BERUPA POLAROID INSTAX MINI 7S beserta INSTAX MINI FILM yang bernilai RM600.

CONTEST APE NI?Sunshine smile contest ini adalah contest SENYUMAN PALING CERIA. Apa yang anda perlu lakukan untuk join contest ini hanyalah baca dan ikut syarat-syarat yang tertera dibawah. Contest bermula pada 22 Mei 2011 dan tamat pada 1 Julai 2011. Keputusan akan diumumkan pada bulan July 2011


SYARAT-SYARAT PENYERTAAN
1. Sila follow kedua-dua penaja di link berikut:http://mynameismyname-ashraf.blogspot.com/http://aarrghitsme.blogspot.com/
2. Copy dan post entry ini di blog anda dan attach gambar (SATU GAMBAR SAHAJA. GAMBAR ANDA YANG SEDANG SENYUM) yang ingin dipertandingkan.
3. Senyuman mesti CERIA!! Ikhlas atau tak ikhlas belakang cerite..
4. Sediakan ENTRY khas contest ni dan link kan kepada saya di comment box entry ni:http://mynameismyname-ashraf.blogspot.com/2011/05/sunshine-smile-contest-starts-now.html
5. AJAK minimum 3 orang rakan anda untuk join contest ni dan tag entry khas mereka di bawah gambar anda (kalau rakan follower sikit, boleh dikecualikan)
6. Untuk keselamatan jika blogger.com buat hal, sila link kan entry khas contest anda di:http://www.facebook.com/pages/Sunshine-Smile-Contest/211819135518018?sk=wallMUDAH KAN? HARAP TEPATI SYARAT DAN NANTIKAN PELUANG UNTUK MENANG =)Dibawah ini adalah gambar yang dipertaruhkan saya (contoh sahaja):"Senyuman saya paling ceria sebab saya tengah hepi dan kenyang.." *post optional. "Senyuman saya paling ceria sebab _______"



#gambar saya

senyuman saya paling ceria sebab kulit saya tegang lagi licin tanpa adobe photoshop..so wat?so wat?..collagen nok~~ 

tag:
fatin
iceq
nabila kahar
hazwan

tarikh tutup: 1 Julai 2011

GIVEAWAY!


paling senang cara
copy banner je
settle
tak payah nak banyak buih

tarikh tutup: 1 Julai 2011

Giveaway Lagi Dari Bro Wacana


entry paling best mestilah entry GA 
hohoho *jujur kot

tag:
fatin

tarikh tutup: 30 Jun 2011

CONTEST AKU DAN PAYUNG.


#pic saya bersama payung

Wahai payung yang...ad gambar elmo, big bird dan cookie monster. Terima kasih sebab melindungi wajah saya dari panas terik pancaran sinar matahari UV segala bagai~~auwwww..nyah!
jasamu dikenang

tag:
fatin 
hazwan
nana

tarikh tutup: 30 Jun 2011

SIDRATUL MUNTAHA BESDAY GA 2011


kenapa suka baca/apa yang saya nak tahu?
sebab pendek dan banyak gambar. senang loading. saya nak tahu kenapa hari ni baru 27 Jun 2011 tapi post akak dah 3 Julai 2011?
Hahahaha (^_____^)v *gurau je.gurau je. *redundance

tarikh tutup: 18 Julai 2011

♥...Love2cook Malaysia turns 2 & A Giveaway!...♥



WINNERS WILL RECEIVE A BOX FULL OF GOODIES FROM
LOVE2COOK MALAYSIA ^____^

deadline: 3rd July 2011

GIVEAWAY 4BY4 SHIKIN SAYANG


#inilah orang yang paling saya sayang
Muhammad Daniel Azhar, adik bongsu saya

Last 4 years, saya ingat saya dapat adik perempuan; ibu pun cakap macam tu. Saya excited giler tahap dewa. Masa tu saya bekerja sementara menunggu result SPM. Habis gaji 1st and 2nd saya, saya beli semua baju, katil, mainan warna pink segala bagai. Bila ibu dah due; saya balik dari kerja tengok-tengok Ibu bersalin baby lelaki. Saya pandang je adik saya, dalam hati cakap. Oh. Lelaki *speechless*.
Saya sayang adik saya, time dia 2 bulan saya dah bawa dia jalan-jalan ke bandar tengok wayang segala. Kami berdua je. Romantik. Kami tak kisah orang nak cakap apa. Hahaha.
Bila saya dah sambung study, dah tentulah saya paling rindu budak kecik ni. Sedih berjauhan 560km dari beliau.
To be honest, saya malas dah nak belajar. Saya belajar bukan untuk saya, tapi untuk adik saya ni. Saya nak belajar and kerja best, so nanti in the future saya dapat bagi adik saya apa-apa je yang dia nak.
*ahhhhhh....homesick gue.macam kat oversea pulak kan*
Terima kasih sebab jadi pembakar semangat Kaklong setiap hari.
Kaklong harap Sipot membesar dengan sihat dan kuat, jadi insan yang cemerlang :']

tag:
fatin
khai
iceq
nabilakahar

tarikh tutup: 30 Julai 2011