Sunday, July 31, 2011

hadiah GA dari dnurhealthy store :]

9:20 AM 0 Comments
D'Puteri Detoxifying Foot Patch
waaa~~teruja nya saya dapat foot patch
Link Penyertaan: >KLIK SINI<
saya dapat bukan 1, bukan 10, bukan 50
tapi 100 keping!
jangan jealous ek...hohoho
baiknya hati kak nur
(^___~)
before ni pernah dengar pasal foot patch ni, dah lama dah.
ada yang positif dan ada yang negatif.
nak beli tapi xda $$$. maklumlah, student lagi kan.
(*___*)
pada pendapat saya yang tak pernah try lagi ni, kalau tak bagus kenapa still ada kat pasaran kan?kan?
tak sabar nak try
huhuhu.
nanti saya bagitau apa rasanya pakai foot patch ni.
v(^___^)v

Monday, July 18, 2011

3rd GA Mummy Danny

9:46 PM 0 Comments

ini gambar raya 3 tahun lepas,
[tarikh gambar 3 Oktober 2008]
time nak balik kampung.
adik beradik saya ada 5 orang, semua dah besar2 sorang je kecik
[masa ni adik saya yang bongsu baru nak masuk 2 tahun]
campur ibu ayah ada 7.
so, kalau nak gerak mana2 satu family, memang kereta tak muat.
kami ada dua kereta, tapi entah kenapa kereta lagi satu buat hal pulak time2 raya.
so, terpaksalah berhimpit2 macam sardin dalam satu kereta.
kesian adik saya yang bongsu ni dihimpit Kaklong [saya] 
and Abang Ngah dia.
kanan Kaklong Kak Uda dia, kiri Angah Abang Aliff dia.
5 orang kat seat belakang, dia tengah2.
*dia ni jenis tak mahu duduk pangku dalam kereta*

Kuih favorite saya time raya:
KUIH SUJI

RESEPI KUIH SUJI
Gula Aising  100g
Minyak Sapi  200g
Secubit Garam
Tepung Halus  400g
Secubit Baking Powder

Sieve gula aising and mix with ghee until smooth and ringan
bubuh garam n mix lg
tepung+baking powder=sieve dlm adunan ghee+gula
adun smpi bentuk doh
biarkn dlm 1/2 jam (untuk biskut lembut)
buat bulat2.
panaskan oven 160 drjh clcius.
sapu mentega kat dulang n ltk kuih.
bakar 160 drjh celcius, 30 minit. :)

raya tahun lepas buat kuih suji

tarikh tutup: 20 Ogos 2011

July Give Away:kau sahabat kau teman by Hana,syafa dan kak yana

8:29 PM 0 Comments

sahabat saya
ya. we've been best friend for years.
[tadika evershine-till now]
FACT
we never had a fight
tak ada dugaan
walaupun kami study tempat lain-lain
[see~! best relationship example]
her house is my 2nd house, vice versa
she:
22 years old
supportive
caring
understanding
sempoi
and..gila
[cause she call me sengal]
hahahahahahaha
and sedang mencari Mr. Right
hah~~!
single and available kot.
tu je.
setiap masa bersama dia adalah kenangan manis kami

TQ.

Syarat-syarat Penyertaan:
  1. korang mesti follow blog hanasyafa dan kak yana
  2. contest ini adalah terbuka untuk sesiapa saja yang berminat.
  3. buat satu entry bertajuk July Give Away:kau sahabat kau teman by Hana,syafa dan kak yana
  4. copy banner kat atas letak dekat entry anda.
  5. ceritakan tentang sahabat baik anda . gambar korang dengan sahabat anda mesti ada(kalau takda letak lah gmbar sahabat anda).
  6. ceritakan tentang sahabat anda contoh: perangai dorang,fizikal "dia"
  7. ceritakan dugaan apa yang anda pernah tempuh bersama-sama
  8. ceritakan pengalaman paling manis anda dengan sahabat anda.
  9. copy syarat-syarat ini dan copy senarai sponser.
  10. tag kan contest ini dekat kawan-kawan korang sekurang-kurangnya 2orang (diorang mesti tahu tentang contest ni)
  11. lepas dah buat entry komen dekat post ini.


tag:
fatin
abazilah
cempaka kuning

tarikh tutup: atas budi bicara tuan punya blog

Segmen Di Bangku Kosong: "Aku Blogger Baru La Bang!"

7:45 PM 3 Comments

Nama blogger dan nama blog
Cik Suzlin
"Saya Suka Contest"
tapi ni blog GA, segmen and contest saya
blog personal yang ini
jemput datang 
(^____^)

Tarikh atau tahun pertama kali berblog
2011

Entri paling popular
banyak-banyak entry, entry ni yang paling banyak viewer
dengan

Widget paling best
Shoutbox kut
(-__-)"

Widget paling tak best
gagal dikenal pasti

Terima kasih sudi datang blog ni. Jemput ke blog personal saya sekali.
v(^___^)v


tarikh tutup: 20 Julai 2011

[segmen]

Sunday, July 17, 2011

Friday, July 15, 2011

Thursday, July 14, 2011

best friend award

4:18 PM 0 Comments

salam, yuyue.
nama, suzlin azreena  nordin.
umur duapuluhdua.
hehehe.

soalan I
ni blog contest, giveaway, segmen dgn kempen kita. sajasaja mengisi masa lapang. sekarang tangah cuti kan. [tapi minggu depan dah start kelas (T___T)]
jemput datang blog personal kita ek? 
*promote*

soalan II
[best tau]
[sebab dia peminat chelsea sama macam saya]
[sebab banyak giler resepi bestbest
saya belajar masakmasak kat sini la]
[saya suka membaca. blog ni banyak bagi review pasal buku-buku]
:]

soalan III
panik. lepas tu nangis. lepas tu check and try trace balik. kalau tak boleh jugak. buatlah blog baru.

soalan IV
lelaki gedik sgt *mencarut and unacceptable*
perempuan gedik memang annoying, tapi saya bole terima
perempuan kan?
asalkan tak menyusah, mendengki orang lain

ucapan buat yuyue
v(^_____^)v
happyhappy selalu
and thanks masukkan nama kite kat bloglist 
yuyue
hohohoho

[segmen]
GIFT IDEA? CLICK HERE FOR MORE INFO
I LOVE FREE STUFF blog is free but there are several costs involved such as time, energy, money, support, storage, etc. Show your support for monolog.dalam and help keep this blog going by donating:

[via Paypal]

or you can just simply click any ads in this blog [nuffnang]
Thank you.
(^_________^)

Follow @ceritamak